user
Deneme Foto Galeri İçereği

Sıradaki içerik:

Deneme Foto Galeri İçereği

e
sv

Şifalı Bitkiler : Yeşil Elma

1557 okunma — 18 Şubat 2016 10:03
Şifalı Bitkiler Yeşil Elma

Yeşil Elmanın Faydaları Nelerdir?

Günde bir elma doktoru uzak tutar. Parlak bir Yeşil Elma yemenin sizi nasıl sağlıklı tutacağını görelim. Besin değerleri ve sağlık yararlarını öğrenmek sizin için yararlı olacaktır.

Kırmızı, elma ile bağdaşlaştırılan bir kelimedir. Tıpkı tatlı ve sulu kelimeleri gibi. Ancak sulu, ekşi ve yeşil renkli olan elma türü yeşil elmadır. Torta ve kurabiye gibi çeşitli yiyeceklere benzersiz bir lezzet kattığı için, öncelikle pişirme amaçlı kullanılırlar. Ayrıca elma şırası, şarap ve votka gibi aromalı içkilerin üretiminde kullanılmaktadır.

Yeşil elmanın oldukça düşük olan kalorisi, bu meyveyi bir diyetisyenin yardımcısı yapmaya yetecektir. Küçük orta boy bir yeşil elma yaklaşık 45-85 kaloridir. Aynı zamanda lifli içeriği sayesinde iştahınızı kesecektir. Ancak bu meyve üzerindeki kabuğu ile sade yenmelidir. Torta ya dakurabiye gibi tatlılar şeklinde yendiğinde, yeşil elma sadece bir malzemedir ve hiç bir gerçek besin değeri yoktur. Yeşil elma potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller ve lif içerir. Ayrıca A vitamini ve küçük miktarlarda C vitamini içermektedir. Meyvelerde bulunan doğal şeker olan fruktoz formunda, karbonhidrat içerir.

Yeşil Elamnın Faydaları

Şifalı Bitkiler Yeşil Elma

Yeşil Elma ’nın Faydaları

1)Yüksek Lif İçeriği:

Bu sistemi temizlemeye yardımcı olur ve metabolizmayı arttıran bir sürü lif içerir. Bağırsak hareketlerini arttırmaya yardımcı olur. Bu nedenle elmayı kabuğu ile birlikte yemeniz her zaman tavsiye edilir. Bağırsaklarınız ve vücudunuz ne kadar temizlenirse o kadar mutlu ve sağlıklı olursunuz.

2) Mineral İçeriği:

İçerdiği demir, çinko, bakır, manganez, potasyum gibi iz mineraller insan sağlığı ve refahı için gereklidir. Elmada bulunan demir bir eser elementtir. Kan oksijen seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur ve metabolizma hızının artmasını sağlar.

3) Düşük Yağ İçeriği:

Kilosuna dikkat edenler için vazgeçilmez bir besindir. Diyet yapan kişiler ve düzenli spor salonu müdavimleri her gün beslenmelerinde bir elma bulundurmalıdır. Aynı zamanda kan damarlarındaki yağları toplar ve kalbe doğru kan akışının korunmasında yardımcı olarak felç riskini azaltır.

4) Cilt Kanserini Önler:

Serbest radikallerin cilt hücrelerine karşı hasarını önlemede yardımcı olan C vitamini içerir ve böylece cilt kanseri riskini azaltır.

5) Anti oksidan’lardan Zengin:

Hücre yeniden yapımı ve yenilenmesine yardımcı olan anti-oksidanlar içerir. Aynı zamanda sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Antioksidanlar karaciğeri korur ve düzgün işleyişini sağlar.

6) Sağlıklı Güçlü Kemikler:

Tiroid bezinin düzgün işleyişine yardımcı olarak romatizmayı önler.

7) Alzheimerı Önler:

Her gün bir elma yemek, Alzheimer gibi yaşlılıkla ilgili nörolojik bozukluklara yakalanma riskini azaltır.

8) Astımı Önler:

Düzenli olarak elma suyu içmek, bir aşırı duyarlı alerjik hastalık olan astım riskini azaltır.

9) Enerji Verir:

Herhangi bir tür spor yapan veya telaşlı bir hayat sürdürmesi gereken kişiler için özellikle karbonhidrat içerir ve kişiye enerji verir.

10) Cildi Güzelleştirir:

Yeşil elma mükemmel bir güzellik arttırıcı meyvedir. Cilt bakımı ve saç bakımı konusunda bir çok faydası vardır.  Yaşlanmayı önleyen anti-aging özellikleri vardır. İçinde bulunan antioksidanlar ve lifler cildinizi esnek ve uzun süre genç tutmaktadır. Yeşil elma kullanımını da içeren bir yüz maskesi cildinizi derinlemesine nemlendirir ve cildin genel dokusunu düzeltirken kırışıklıkların görünümünü ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Yoğun vitamin içeriği ile cildin sağlıklı kalmasını kolaylaştırır ve cildi besler. Ayrıca temel vitamin eksikliklerinden kaynaklanan çeşitli cilt hastalıklarının önlenmesinde yardımcı olur. Yeşil elma oldukça etkili bir akne önleyicidir. Düzenli yeşil elma tüketimiyle sivilce patlamalarını kontrol altına alabilir ve önleyebilirsiniz. Bunlara ek olarak göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olur.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli